Skip to content
= menu sluit

About Us

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland waarbij plezier in het spel en het thema equality centraal staan.

Want bij de Streetwise Cup is iedereen gelijk ongeacht waar je vandaan komt. Wat je gelooft. Of wat je overtuigingen zijn. Wij gaan voor meer sporten én meer oog voor elkaar. Meer bewegen en meer ontmoeten. Met jongens en meiden. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag.

De Streetwise Cup richt zich op kinderen uit aandachtswijken voor wie buiten sporten en spelen niet altijd vanzelfsprekend is. We hebben aparte poules voor jongens en meiden en hebben die verdeeld in 2 leeftijdscategorieën: van 10 tot 12 jaar en van 13 tot 15 jaar.

Door het hele land worden er zo’n 100 lokale voorrondes gespeeld op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Na de voorrondes, volgen er kwartfinales en halve finales in 5 regio’s en uiteindelijk wordt de kampioen van Nederland beslist tijdens de landelijke finaledag.

Equality x Football

Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag zal het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht worden gebracht. Van een handje voor de wedstrijd tot samen oplossingen bedenken op verschillende maatschappelijke stellingen.

Organisatie

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation hebben de handen ineengeslagen om samen het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland op te zetten: de Streetwise Cup.

Beide foundations zetten zich al 25 jaar in om de jeugd structureel in beweging te brengen en aan duizenden kinderen, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, speelruimte te creëren.

De verleidingen om binnen te blijven zitten, zijn groot. We zien de bewegingsarmoede toenemen en een grote uitval in het structureel sporten bij de doelgroep 13+. Ook zien we dat het aantal meiden dat buiten sport en speelt, achterblijft op de jongens.

Wij roepen de jeugd op om lekker naar buiten te gaan en mee te doen aan de Streetwise Cup. Lekker voetballen, vrienden ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen en op een laagdrempelige manier met het thema equality aan de slag gaan. Zo winnen we allemaal.

Founding partners

  • Krajicek Foundation

    De Krajicek Foundation zet zich in voor een sportieve, sociale en verbonden samenleving. Samen met onze partners creeëren we letterlijk én figuurlijk ruimte zodat kinderen uit aandachtswijken kunnen sporten, spelen en groeien.

    Naar website van Krajicek Foundation
  • Johan Cruyff Foundation

    De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. We focussen ons daarbij op kwetsbare kinderen. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we deze kinderen de ruimte.

    Naar website van Johan Cruyff Foundation