Skip to content
= menu sluit

About Us

De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. 

Naast lekker voetballen draait het toernooi om het thema equality. In de Streetwise Cup speel je de wedstrijden samen als team, met respect voor elkaar en met plezier in het spel. Wij gaan voor meer sporten én meer oog voor elkaar. Meer bewegen en meer ontmoeten. Met jongens én meiden. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag.

De Streetwise Cup heeft aparte poules voor jongens en meiden, verdeeld in 2 leeftijdscategorieën. Vanaf de kwartfinale wordt er 5 x 5 gespeeld. In principe is het de bedoeling dat deze speelvorm vanaf de voorrondes wordt gehanteerd.

Door het hele land worden er zo’n 100 lokale voorrondes gespeeld op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Na de voorrondes, volgen er kwartfinales en halve finales in 5 regio’s en uiteindelijk wordt de kampioen van Nederland beslist tijdens de landelijke finaledag.

Equality x Football

Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag zal het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht worden gebracht.

Voorrondes: Organisatoren van de voorrondes ontvangen een gratis materiaalpakket. In dit materiaalpakket zitten posters, ook wel de Equality Rules genoemd. Op deze poster staan drie belangrijke kernwoorden die tijdens de Streetwise Cup centraal staan: team, respect & fun. Het is de bedoeling dat alle teamcaptains hun handtekening zetten onder deze Equality Rules en daarmee akkoord gaan met deze 'afspraken'.

Vervolgrondes: Tijdens de kwartfinales krijgen álle spelers een eigen Equality aanvoerdersband. Alle spelers die op het veld staan hebben dezelfde band en laten daarmee zien dat samen spelen, respect voor elkaar hebben en plezier in het spel heel belangrijk is en dat iedereen gelijk is. Door het dragen van de aanvoerdersband omarmen we letterlijk en figuurlijk de waarden van equality.

Organisatie

De Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation hebben de handen ineengeslagen om samen het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland op te zetten: de Streetwise Cup. Wij roepen de jeugd op om lekker naar buiten te gaan en mee te doen aan de Streetwise Cup. Lekker voetballen, vrienden ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen en op een laagdrempelige manier met het thema equality aan de slag gaan. Zo winnen we allemaal.

Founding partners

  • Krajicek Foundation

    De Krajicek Foundation zet zich in voor een sportieve, sociale en verbonden samenleving. Samen met onze partners creeëren we letterlijk én figuurlijk ruimte zodat kinderen uit aandachtswijken kunnen sporten, spelen en groeien.

    Naar website van Krajicek Foundation
  • Johan Cruyff Foundation

    De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport-en spelprojecten. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Door middel van sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s.

    Naar website van Johan Cruyff Foundation