Skip to content
= menu sluit
22 March 2022

De finale van de Streetwise Cup is in Rotterdam

De eerste landelijke finale van de Streetwise Cup vindt plaats in Rotterdam! De Streetwise Cup is hét straatvoetbaltoernooi van Nederland waar het niet alleen maar draait om voetbal. Het thema equality staat centraal, want bij de Streetwise Cup draait het om samenwerken, respect, eerlijkheid en plezier.

Door het hele land zijn de voorrondes van de Streetwise Cup in volle gang. Uiteindelijk gaan de beste teams door naar de landelijke finale, die in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam op Sportplaza Zuiderpark georganiseerd zal worden. Het belooft een groots sportevenement te worden, want op zondag 26 juni zullen er naast de finales van de Streetwise Cup ook diverse activiteiten georganiseerd worden. Deelnemers aan de finale kunnen ook boksen, (rolstoel)tennissen, padellen, FIFA22 spelen, (rolstoel)basketballen, freerunnen, skaten en dansen. Tevens zullen er bekende sporters en een artiest aanwezig zijn om het evenement tot een echt spektakel te maken.

Iedereen is gelijk
De Streetwise Cup is een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Beide stichtingen zetten zich al 25 jaar in om jeugd structureel in beweging te brengen en voor duizenden kinderen, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, speelruimte te creëren. Met dit toernooi worden jongens en meiden gestimuleerd om in beweging te komen en bewust te worden over het thema gelijkheid. In de Streetwise Cup kunnen de teams namelijk naast doelpunten ook equality points scoren. Teams beoordelen elkaar o.a. op respect, sportiviteit en betrokkenheid.

Het toernooi wordt gespeeld in poules voor jongens en meiden, die verdeeld zijn in twee leeftijdscategorieën: van 10 tot 12 jaar en van 13 tot 15 jaar.

Inschrijven

Heb jij jouw team al ingeschreven voor de Streetwise Cup? Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden, tot 1 april. Wie weet zien we jou en jouw team in Rotterdam!