Skip to content
= menu sluit
27 June 2022

Wát een finaledag!

Gisteren stond Sportplaza Feyenoord in teken van de Streetwise Cup: het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Straatvoetballer Soufiane Touzani was in Rotterdam aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Respect, eerlijkheid en equality punten

Naast plezier in het spel zijn, staan de thema’s respect en eerlijkheid bij de Streetwise Cup centraal. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag werd het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht. Van een handje voor de wedstrijd tot samen oplossingen bedenken op verschillende maatschappelijke stellingen. Straatvoetballer Soufiane Touzani was natuurlijk ook bij de Streetwise Cup aanwezig en vertelde daarover: “Vandaag draait het om respect. Of je nou Ronaldo, Lieke Martens bent of nog niet zo goed kan voetballen maar wel plezier hebt, daar gaat het vooral om, we zijn sowieso allemaal gelijk.”

En de winnaars zijn..

De meiden uit Den Haag (10-12 jaar), meiden uit Katwijk (13-15 jaar), jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar) en de jongens uit Vlissingen (13-15 jaar) zijn kampioen van de Streetwise Cup geworden! Niemand minder dan Rotterdamse freestyle voetballer Soufiane Touzani reikte de prijzen aan hen uit.

Maar misschien nog wel belangrijker was de prijs voor het team de meeste ‘Equality Punten’. Die prijs ging naar ook naar de jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar), want volgens hun tegenstanders waren zij het sportiefst.

Meer dan voetbal

Naast voetballen waren er genoeg andere activiteiten om lekker in beweging te komen. Zo konden de kinderen rolstoelbasketballen, freerunnen, streetdancen én E-sporten tegen hun e-sports helden van Sparta, Excelsior en Feyenoord.